GY.I.K.

„Mely élelmiszereket sorolhatjuk a fehérjék, szénhidrátok és a zsírok közé?”

„Fehérjében gazdag élelmiszerek közé soroljuk a húsokat, halakat, egyes hüvelyeseket, tejtermékeket. Sajtok tekintetében a zsírosabb sajtok egy részében a zsírtartalom a fehérjetartalommal megegyező, sőt meg is haladja, így ezeket a zsírban gazdag élelmiszerekhez sorolhatjuk.
Szénhidrátban gazdag élelmiszerek közé tartoznak a teljes kiőrlésű gabonából készített tészták, pékáruk, a gabonafélék, rizsfélék. Ide soroljuk a zöldségeket és gyümölcsöket, valamint a finomított cukor és liszt tartalmú süteményeket, pékárukat. Nagy csoportját képezi az édességek, alkohol.
Zsírban gazdag élelmiszerek közé sorolhatjuk az olajos magvakat, olajbogyókat és egyes sajtokat, majonézt, állati zsiradékokat, növényi olajokat.”

„Milyen módszerrel történik a mérés?”

„A mérés egy német szabadalmú orvostechnikai eszközzel, az EVA 3000 nevű készülékkel történik. A művelet teljesen fájdalommentes, és ahhoz hasonlít, ahogy egy orvos például a térdreflexedet vizsgálja, csak itt a készülék segítségével reagáltatjuk a testet..
A mérőeszközben különböző tesztanyagok találhatók és az ezekből származó információ egy csuklópánton keresztül, apró, fájdalommentes, elektromos impulzusok formájában jut a szervezetedbe. A tesztanyagok rezgéseire felkarod izmaiból reflex válasz érkezik, amit “karhosszúság-reflexnek” nevezünk. Tested válaszreakciói belekerülnek egy 60 éves gyakorlati tapasztalatokat összegző szoftverbe, amely segítségével összeállítjuk a mért értékeknek megfelelő ajánlást.”

„Mi történik a vizsgálat során?”

„1. lépés az állapotfelmérés:

Egy rövid kérdéssorral feltérképezzük jelenlegi táplálkozási szokásaidat és az életmódodat. Ez azért fontos, hogy pontos képet kapjunk életviteledről és egészségedet befolyásoló szokásaidról, esetleges betegségekről.

2. lépés maga a mérés:

bővebben: lásd. előző válasz

3. lépésben közösen kitűzzük a célt, és megtudod:

mi az optimális testösszetétel a számodra, és mennyit kell vesztened a testzsírodból
milyen diétára van szükséged, azaz mit, mennyit és milyen arányban kell enned célod eléréséhez, miközben nem kell olyan ételeket fogyasztanod, amelyeket nem szeretsz és mindemellett nem kell – sőt, nem szabad – éhezned!

4. lépésben segítségként kapsz:

egy élelmiszerlistát, hogy mit tartalmazzon az étkezésed és mit ne,
egy 5 oldalas, közösen kitöltött összefoglalót, hogy pontosan megértsd, mit miért kell csinálnod és tudd az első lépéseket, amikor hazaérsz, és kinyitod a hűtőd ajtaját
egy 35 oldalas anyagot, amelyben minden fontos tudnivalót megtudsz magadról a mérés alapján
Az állapotfelmérés és a mérési adatok tehát együttesen adják meg azokat a kulcsinformációkat, amelyek alapján a speciálisan képzett, nemzetközi vizsgával rendelkező szakértő összeállítja számodra azt a programot, amely garantáltan meghozza Neked a sikert és a várva várt eredményt.”

„Miben különbözik ez a diéta a vércsoportdiétától?”

„Az anyagcseretípus szerinti táplálkozásban a módszer a hormonrendszeri, emésztőrendszeri, idegrendszeri sajátosságok feltérképezése mellett finomhangolásként alkalmazza a vércsoporti sajátosságokat, ahhoz, hogy az érzékenyítő élelmiszereetk kiszűrjük. Ezzel megelőzhető ételallergiák kialakulása. Önmagában a vércsoportdiéta csak a teljes rendszer 25%-át adja meg, így önmagában nem mindig állja meg a helyét.”

„Mit nem ehetek az Önök fogyókúrája szerint?”

„Fontos leszögeznünk, hogy a anyagcseretípus szerinti táplálkozás NEM FOGYÓKÚRA, hanem egy életmódváltás. Genetikai sajátosságok alapján kiszűrjük azokat az alapanyagokat, melyek a szervezete számára pozitív, és azokat, amelyek negatív hatással vannak. A kevésbé, és egyáltalán nem jótékony alapanyagokat cseréljük ki pozitív hatású alapanyagokra. Így akár édességet, vagy akár pörköltet is lehet enni, csak a típusnak megfelelő alapanyagokkal és arányokkal.”

„Van-e korhatár?”

„Kortól nem függ a mérés. Annyi a feltételünk, hogy 20-30 percig, a műszeres mérés idejére nyugodtan tudjon ülni. Eddigi legfiatalabb vendégünk 4 éves volt.”

„Áldott állapotban részt vehetnek-e ilyen mérésen?”

„Természetesen igen. A mérésnek nincs magzatkárosító hatása. Hiszen csak reagáltatjuk a szervezetet, de nem juttatunk be semmilyen anyagot. A várandósság és a szoptatás időszakában különösen fontos az anya és gyermeke számára, hogy a genetikai sajátosságainak megfelelő, a szervezetre kizárólag pozitív hatású élelmiszereket, ételeket fogyassza, valamint magas energiaszinten működjön a test és a szervezeti funkciók. A magzati korban az anya által bevitt tápláléknak meghatározó szerepe van. Sok kismama ekkor követhet el hibákat, és ez gyermeke halmozott ételallergiájában jelentkezhet, a későbbiek folyamán Természetesen ezt már a saját vendégkörünk tapasztalataiból látjuk..
Emellett az anyagcseretípus szerinti táplálkozással megelőzhető a várandósság alatti kóros túlsúly felhalmozódása!

„Az orvosilag még nem igazolt lisztérzékenység is kiderülhet a mérés során?”

„Allergiavizsgálatot nem végzünk, de azt meg tudjuk állapítani, milyen hatással vannak az adott gabonák az Ön szervezetére.”