A módszerről

Miért nem vagyunk egyformák?
Mert az emberi szervezetnek van egy csodálatos tulajdonsága, és ez nem más, mint az alkalmazkodás. Az évezredek során, ahogy az emberiség felfedezte a különböző kontinenseket, különböző éghajlati viszonyokhoz alkalmazkodott és ebből adódóan különböző ételekhez, alapanyagokhoz jutott hozzá. Ez az idő előrehaladtával rögzült a génjeikben, így öröklődtek különböző beállítódások. Napjainkban a népcsoportok vándorlása miatt bonyolult, ún. kevert beállítódásaink vannak, melyekről pontos képet kapva, meg tudjuk állapítani, hogy Neked pontosan mi az az étel, ami energiát ad, és mi az, ami nem megfelelő számodra.

Hogyan tudhatod meg pontosan, hogy mi a Te anyagcseretípusod?

2003 óta elérhető az az orvostechnikai eszköz, melyet kifejezetten ezen faktorok feltérképezésére fejlesztett ki egy német orvos-természetgyógyász, Dr.Klaus D. Holzrichter.
Az EVA 3000 nevű készülékkel történő analízis teljesen fájdalommentes, és ahhoz hasonlít, ahogy egy orvos például a térdreflexedet vizsgálja, csak itt a készülék segítségével reagáltatjuk a testet.
A mérőeszközben különböző tesztanyagok találhatók és az ezekből származó információ egy csuklópánton keresztül, apró, fájdalommentes, elektromágneses impulzusok formájában jut a szervezetedbe. A tesztanyagok rezgéseire felkarod izmaiból reflex válasz érkezik, amit “karhosszúság-reflexnek” nevezünk. Tested válaszreakciói alapján mért eredmények belekerülnek egy 60 éves gyakorlati tapasztalatokat összegző szoftverbe, amely segítségével összeállítjuk a mért értékeknek megfelelő ajánlást.

Mit veszünk figyelembe a személyre szabott szaktanácsadás alkalmával?

1

Idegrendszeri sajátosságod

2

Égetőrendszeri sajátosságod

3

Hormonális érzékenységed

4

Vércsoportod

5

Egyéni, esetlegesen már fennálló betegségeid, panaszaid

6

…és természetesen, hogy mi a célod!

Konkrétan mivel leszel okosabb?

• mik a számodra jótékony, semleges, ritkán fogyasztandó és kerülendő élelmiszerek
• mire reagál hormonális hízással a szervezeted
• mi a szervezeted fehérje-zsír-szénhidrát igénye egy étkezésre vonatkozóan
• mennyit egyél, hogy elérd a célod
• hányszor egyél és mikor
• milyen egyéb hasznos praktikák vannak az anyagcseréd normalizálásához
• ….és még néhány egyéb érdekességgel (bővebben a tanácsadáson!)

A tudomány múltja

Hosszú évtizedek teltek el, mire az anyagcsere- és hormontípusokra épülő táplálkozási módszer kifejlődött, amihez számos tudós munkássága járult hozzá. Ezek a szakemberek néha egymástól függetlenül gyártottak elképzeléseket, feltevéseket a típusok különbözőségeiről és a táplálkozási igényeiről. Ebből mára már egy olyan komplex rendszer fejődött ki, ami egyesíti a tudósok munkásságát és a kliensek igényeit, a gyakorlatban is felhasználható táplálkozási és életviteli szaktanácsadásban. Persze a kutatásoknak és fejlődésnek soha sincs vége, ezért is olyan izgalmas ez a témakör.

1919: Dr. Frances Pottenger említi könyvében „Symtoms of Visceral Disease”. A nyersanyagok hatása az autonóm idegrendszer egyensúlyára.

1930-as évek: Dr. Weston Price levonja könyvében „Nutrition And Physical Degeneration” a következtetést, hogy az elődeink táplálkozására való orientálódás a helyes táplálkozás.

1940-es évek: Dr. W. Sheldon bemutatja könyvében „Varieties of Human Physique” az ő típusfelosztását Ecto-, Endo-, és Mesomorf típusok.

1950-es évek: Dr. Roger William a könyvében „Biocheical Individuality” bemutatja a különböző anyagcseretípusok meghatározásához szükséges metódusok fejlődését.

1960-as évek: Dr. George Watson publikálja „Nutrition And Your mind” könyvét, amiben elmagyarázza az általa kutatott összefüggéseket a pszichikai és a fizikai fejlődés,ill. a táplálkozás és az égetőrendszer között.

1960-as évek: Dr. Emanuel Revici publikálja a könyvét „Research In Physiopathology As Basis Of Guided Chemotherapy” címmel, amiben bebizonyítja, hogy a sejt áteresztőképességének változásai különböző folyamatokat indíthatnak el betegségek kialakulásában a táplálék függvényében. A változások megerősödött aerob vagy anaerob anyagcsere folyamatokhoz vezetnek a sejtekben.

1965: Dr. Henry Bieler először mutatja be könyvében („Food Is Your Best Medicine”) a különböző mirigytípusokat, munkássága során elért sikereket a táplálkozási terápiák alkalmazásával.

1970-es évek: Dr. James D’Adamo bemutatja könyvében „One Man’s Food”, The D’Adamo Diet” a koncepcióját, az összefüggéseket vércsoport és táplálkozás között.

1970-es évek: Dr. Kelley volt az első, aki végre a 70-es évek közepén megalkotta a típusnak megfelelő táplálkozás rendszerét, amik nagyobb problémák nélkül praktikusan alkalmazhatók.

1983- Dr Elliot D. Abravanel Body Type Diet című könyvében fejti mélyebben az endokrin mirigyek reakcióját egyes ételekre, anyagokra, illetve ezzel összefüggésbe hozható alkati sajátosságokat.

1987-ben Dr. L. Wolcott leírja könyvében The Metabolic Typing Diet-ban, hogy kifejlesztett egy módszert az anyagcsere típusok meghatározására, amelyet diagnosztizáláshoz és különböző terápiák alapjaként lehet alkalmazni, betegségek kezeléséhez és megelőzéséhez. Őt nevezzük a Metabolic Typing “atyjának”.

2003-ban Dr. Klaus D. Holzrichter feltalálja az EVA 3000 mérőműszert, mely segítségével az anyagcserét befolyásoló tényezők mérhetővé válnak és megalapította a Horisan Metabolic Typing®-ot

Az Anyagcsere-típus szerinti táplálkozási rendszerben egy újszerű eljárásról van szó, amely alternatív-orvosi alapokon nyugszik. A táplálkozási rendszer tulajdonságainak és hatásának minden adata olyan ismeretekre vezethetők vissza, melyek maga a módszer fejlesztése során, illetve annak használatából eredő tapasztalatok alapján keletkeztek, és nem felelnek meg feltétlenül a meghatározó tudomány álláspontjának. Ez ugyanígy érvényes az EVA 3000- orvostechnikai eszközre.

Jelentkezz be most!